maanantai 3. elokuuta 2009

kielon toko

tänään oli jo viides kerta kielon tätä tokokurssia.
tänään aloiteltiin paikallamakuulla, tavoitteena oli pystyä jo kiertämään koiran ympäri. ympäri asti en päässyt, mutta sivuille kyllä. sitten kielo kääntyi katsomaan mihkä menen ja asento muuttui siinä. ei oltu tuota koskaan kotona kokeiltu, joten siihen nähden onnistui hyvin. olen kotona treenannut ainoastaan paikallamakuu-ajan pidentämistä ja matkan pidentämistä, eli olen ihan peruuttamalla mennyt kaueammas. lisäksi olen välillä kääntynyt kävelemään selkäpäin.

sen jälkeen harjoittelimme hyppyä. tarkoituksena oli kävellä koko porukka ympyrää, matkalla kaksi hyppyestettä yhdellä laudalla, niistä koiran kanssa yli sitten vaan jonkinlaisessa kontaktissa. otin kielon kanssa myös perus tokohypyn kaksi kertaa, eli jätin sille namin hyppyesteen toiselle puolella ja kiersin pannasta kuljettaen toiselle puolelle ja siellä hyppy-käsky. reippaasti hyppäsi syömään namit.

sen jälkeen teimme jonon ja yksi kerrallaan pujottelimme koirien välistä. olimme kielon kanssa jonon häntäpäässä ja kun muiden pujottelun ajan piti istua paikallaan meinasi keskittyminen vähän herpaantua. ei olisi jaksanut istua niin kauaa paikallaan. oma osuus meni ihan ok, ei väistänyt pahasti toisia koiria, hieman kyllä.

harjoittelimme myös oikeaa ja vasenta. lattialle laitettiin kaksi lautasta, toiselle namit. sitten ohjattiin koiraa käsimerkillä ja sanalla oikea/vasen, kummalla sitten olikin namit. tämä oli mulle aivan uusi juttu, ihan hauskaa vaihtelua, täytyy ottaa joskus kotonakin, eipä siitä mitään haittaakaan ole vaikka tuollaisetkin osaisi. ajattelin kokeilla vatunkin kanssa. kunhan vaan itse muistaisin kumpi on oikea ja kumpi vasen...

lopuksi otimme luoksetuloa. erittäin nopeat kaksi luoksetuloa kielo teki, tuli suoraan ja perille asti, eli hyvin meni.

Ei kommentteja: