perjantai 10. huhtikuuta 2009

pentujuttusia


pennut ovat jo melkein 7 viikkosia. maanantaina ne saisi jo luovuttaa, hassua. pari viikkoa saavat vielä kuitenkin kasvaa täällä emon kanssa. ovat kyllä hyvänkokoisia ja reippaita pentuja, että sen puolesta voisi toki kuvitella luovutusta jo aikaisemminkin. vuoden vaihteesta pennun tulee olla tunnistusmerkitty ennen rekisteröintiä, eli reilun viikon päästä pitäisi käydä sirutettavanakin sitten. ja toivoa, että rekkarit tulee vauhdilla kennelliitosta.

kennelnimen kohdalla annoin kennelliitolle kymmenen pistettä nopeasta ja kaikinpuolin kätevästä toiminnasta, toivottavasti 'meno' jatkuu yhtä hyvänä. sähköpostitse sai lisättyä 2007 pentueen nimen eteen kennelnimen ja se ilmestyi jalostustietokantaan päivässä.

pennut ovat todella leikkisiä ja reippaita. luonne-eroja on alkanut näkyä yhä selkeämmin. hilla on selkeästi reippain ja rämäpäisin, se ei pienestä hätkähdä. ja on todella kova pusuttelemaan. hilla temmeltää innolla ympäri asuntoa jos sen ottaa aitauksesta. luka-poika on hitusen rauhallisempi, mutta myös kova pusuttelemaan ja peuhaamaan. luka arastelee hieman uusia paikkoja eikä uskalla kauheasti tehdä tutkimusmatkoja. kielo on kova komentamaan ja rohkea tyttö.

vattu on vielä hoitanut pentuja, ei suurempia merkkejä vierottamisesta. imettää ja hoitaa pissat ja kakat. leikkii pentujen kanssa aina välillä. suurimman osan ajasta viettää pois aitauksesta. pennut ovat nukkuneet yöt tosi hienosti keskenään. rauhoittuvat valojen sammumiseen ja heräävät aamulla kun itse heräämme.

ostin pennuille pureskeltavaksi erilaisia "luita", joista olivatkin aivan innoissaan. niitä on erittäin kiva varastaa toisilta ja kaikkein mukavinta on syödä sisarusten kanssa samaa luuta. usein yllätän pennut rivistä sama tikku kaikkien suussa. suloisia otuksia.

Ei kommentteja: