torstai 18. maaliskuuta 2010

vatun tokoilua

tiistaina oli vatun kisaavien ryhmän treeni (tai mikä sekaryhmä lieneekään :) ). se olikin sitten haastava ja monipuolinen.
tunnarin kanssa ensimmäinen yritys oli ihan jotain sekoilua, mutta toisella kertaa vattu sitten löys oman, otti sen suuhun ja lähti kuljettamaan sitä mulle! eli ensimmäistä kertaa nosti tunnarin suuhun hallitreeneissä. pitkään se on osannut sen jo merkata nokalla sieltä väärien joukosta, mutta ei ole nostanut ja tuonut. nyt sitten hiotaan vielä palautus kuntoon, että toisi perille asti.
harjoittelimme myös seuraamista ympyrässä, eli kaikki samaan aikaan. käskytyksellä otettiin siinä sitten käännöksiä, liikkeestä maahan, liikkeestä seiso ja liikkeestä istu. vaativaa, mutta mukavasti onnistui. muut kiersivät koko ympyrän koiran odottaessa paikallaan, itse menin vain vähän matkan päähän.
noutoa harjoittelimme niin, että koirat istuivat rivissä, noutokapulat vietiin riviin ja yksi kerrallaan piti hakea oma kapula rivistä. vattu oli hyvin vakuuttunut, että kyseessä oli kontaktiharjoitus ja istui nätisti vierellä kokoajan. pidä-käsky ei mennyt aivoihin asti tällä kertaa. kontakti kyllä pysyi helkkarin hyvin! eli noutoa täytyy edelleen vaan treenata ja treenata.
treenasimme myös kaukokäskyjen istu-seiso-istu.

tänään sitten oli rallytokon vuoro. siellä harjoittelimme peruuttamista, pujottelua, oikealla seuraamista ja istu-seiso-istu. peruuttaminen ja oikealla seuraaminen olikin meille ihan uutta. oikealle seuraaminen lähti ihan mukavasti liikkeelle ja pysähdyksiäkin vähän otettiin käsiavulla. peruuttamisessa on tekemistä, sillä vatun kanssa ei olla kauheasti treenattu sitä takapään käyttöä. mutta saimme hauskoja vinkkejä sen treenaamiseen, että vaihtoehtoja riittää kokeiltavaksi. esimerkiksi sellainen, että koira nostaa etutassunsa jollekin matalalle alustalle ja sitten takapää "pyörii ympyrää" alustan ympäri. tätä ainakin täytyy kokeilla.

Ei kommentteja: