perjantai 18. kesäkuuta 2010

näyttelyelämää

viime päivityksen jälkeen onkin tullut tehtyä kolme näyttelyreissua: järvenpää, tuuri ja orivesi.
järvenpäähän olin arponut mukaan molemmat tytöt. alunperin siellä piti olla latvialainen tuomari, mutta kuten tavallista, pitkäkarvaisille chihuille tuli tuomarimuutos ja tilalle suomalainen miestuomari unto timonen. vähän mietitytti pitäisi perua, mutta en ole ikinä jättänyt menemättä tuomarimuutoksen vuoksi, joten päätin etten jätä nytkään.
ensin oli kielon vuoro, esiintyi reippaasti häntä pystyssä, oli tosi iloinen ja pirtsakka. harmi kyllä tulokseksi tuli tällä kertaa vain H (=hyvä). tässä kielon arvostelu:
kookkaan puoleinen juniorinarttu. hyväpiirteinen pää. oikea-asentoiset korvat. hyvä kaula. ikäisekseen hyvin muotoutunut runko. hyvät raajat. hieman luisu lantio, alaskiinnittynyt häntä. köyristää liikkeessä hieman lanneosaansa.
kielon häntä ei ole alaskiinnittynyt, mutta muuten arvostelu on paikkansapitävä eikä siinä ole mitään purnattavaa. tuomari pyysi meitä liikkumaan paljon eli mitä ilmeisimmin tuo viimeinen lausahdus on syy H:lle.

sain heti kielon arvostelun kätösiini ja kun aloin lukemaan sitä ajattelin, että mitä hittoa mää tuon toisen kanssa menen kehään jos kielo on kookkaan puoleinen :D olin aivan kypsä ja oli hankala kerätä mitään intoa, olin aivan varma että vattu saa T:n (=tyydyttävä). vatun esiintyminenkin oli aluksi vähän nuiveaa, mutta onneksi se yhdessä kohtaa heräsi ja alkoi esiintyä edukseen, iloisesti ja reippaasti. tuomari pyöritti meitäkin melko paljon, mutta vatun kanssa tiesin, ettei liikkeitä tarvi murehtia. tuloksena olikin sitten hienosti EH! (=erittäin hyvä). tässä vatun arvostelu:
kookkaan puoleinen narttu. hyvä kallo-osa. kauniit silmät. oikea-asentoiset korvat. hyvä kaula. erinomainen runko. hieman luisu lantio. alaskiinnittynyt häntä. riittävä kinnerkulma. liikkuu reippaasti.
tästä arvostelusta voin allekirjoittaa kaiken.

parin viikon tauon jälkeen olikin sitten vuorossa tuuri. siellä tiukka suomalaistuomari marjatta pylvänäinen-suorsa. muistin vasta ilmoittautumisen jälkeen, että ainiin, tämä tuomari ei vissiin pitänyt kovin suurista koirista. no, hatara pää, minkäs teet. ja kielohan mahtuu vallan mainiosti rotumääritelmän sisään, se painaa 2,7kg. mutta joillekin sekin on liikaa ja ihanne siellä kahden kilon tietämillä. tuurista kielolle siis taas vain H. tässä arvostelu:
kookas, hieman pitkärunkoinen narttu. hyvä luusto. voimakaspiirteinen pää. hyvät korvat ja silmät. tasapurenta. hyvä kaula. selkä saisi olla suorempi. jyrkkä lantio. oikea rungon muoto, mutta rintakehä saisi olla syvempi. hyvät etu- ja takaliikkeet, lyhyt sivuliike. liikkuu kovin selkä köyryssä.
kielo esiintyi taas superreippaasti häntä pystyssä eikä yhtään epävarmasti missään vaiheessa. keli oli aika huono, joka aiheutti monilla koirilla köyristelyä, niinkuin kielollakin. pöydällä oli aika hankala saada aseteltua kaikkein edustavimmilleen kun koiralla oli todella kylmä.

viimeisin näyttely olikin sitten sisänäyttely. siellä tasaisella lattialla kielon liikkeet ja olemus olivat selkeästi parhaimmillaan. asvaltti olisi kielolle varmasti aivan ideaali alusta, harmi kun sitä harvoin alustana on. kielo esiintyi kaikinpuolin edukseen, nyt pöydälläkin sain aseteltua sen tosi nätisti. tuomarin mielestä kielo oli muuten erinomainen, mutta purennan vuoksi kielo sai EH:n. harmi, sillä ERI:llä kielo olisi saanut sertin tästä näyttelystä! no, ei auta voivotella ja tyytyväisiä ollaan jokatapauksessa. tässä arvostelu oriveden näyttelystä:
erittäin hyvä koko & mittasuhteet. erinomainen kallo & kuono. silmät hieman korostuneet. hieman liian vahva alaleuka. erinomainen ylälinja ja alalinja. löysät etuliikkeet. erinomainen luonne.

Ei kommentteja: