tiistai 18. lokakuuta 2011

kielon tokokurssin eka kerta

onnistuin saamaan yhden treenipaikan tänään alkaneessa tavoitteellisen tokon sekamelskaryhmässä. arvoin sitten entten tentten teelikamentten - minkä koirista valkkaisin mukaan?
päädyin kieloon, koska se on tuntunut käyvän lähiaikoina välillä vähän kierroksilla ja tulkitsen sen johtuvan aktiviteetin puutteesta.
kielo on viimeksi ollut treeniryhmässä liki kaksi vuotta sitten, mutta kotona ollaan aina silloin tällöin kokeiltu juttuja.

ryhmässä on kielon lisäksi rottweiler, pk collie, joku keskikokoinen karvakasa, joku valkoinen moppi ja labdarodinnoutaja. kaikki ryhmäläiset mukavan rauhallisia ja tunnilla oli pääsääntöisesti aivan hiljaista, ihanaa.

ensimmäisenä tehtiin hyppyä. kielon kanssa tehtiin niin, että nami vietiin hypyn taakse, sitten kielo perusasentoon ja siitä hyppy-käski. reippaasti hyppäsi. parantamisen varaa siinä, että malttaa odottaa käskyä, eikä hyppää heti. tätä täytyy nyt alkaa kotona treenaamaan.

seuraavaksi oli vuorossa nouto. kielo oli niin innoissaan nameista, että ei olisi malttanut ottaa kapulaa suuhun, mutta kun en luovuttanut niin kyllä se alkoi edistyä. täytyy kokeilla vähemmän hyvillä nameilla tuota pitoharjoittelua.

paikallamakuussa pysyin metrin päässä ja palkkailin siitä etutassujen väliin. minuutin verran onnistui näin, sitten kielolla alkoi keskittyminen herpaantua ja nousi istumaan pari kertaa.

luoksetulon pysäytystä tehtiin niin, että heitettiin ensin nami - kutsuttiin - vapautus ja namin heitto - kutsuttiin - vapautus ja namin heitto. sitten kokeiltiin hämyä, kielo pysäsi tosi hyvin. pari toistoa, molemmat onnistui. nyt tavoitteena pidentää aikaa, jonka koira seisoo paikallaan pysäytyksen jälkeen.

lopuksi tehtiin kaukokäskyjä. menin ensin metrin päähän, mutta pidensin siitä pariin metriin. hyvin onnistui istu-maahan-istu-maahan jne. matkan pidentämistä sitten vaan. ja vaihtelua pituuksiin, kauanko pitää odottaa maassa tai istumassa, eli ei saa itse alkaa tarjota vaihtoja.

hyvänmielen treenit!

Ei kommentteja: