lauantai 20. lokakuuta 2012

Chihuahua Erikoisnäyttely

Tänään osallistuimme Chihuahua Erikoisnäyttelyyn. Vattu oli mummulassa yökylässä ja suuntasin Klaukkalaan Kielon, Vidan, Kaasin, Raidan ja Sterren kanssa. Ekaa kertaa ihan yksin tällaisella kokoonpanolla, mutta hyvin sujuivat matkat, roudaamiset sunmuut. Ilmoitettuna Kaasi, Raita ja Sterre.

Erkkarissa tuomarina toimi tänä vuonna ruotsalainen Magnus Hagstedt.

Villivadelman Autumn Song "Kaasi": NUO H
Maskuliininen, vahva uros, joka voitaisiin esittää paremmassa kunnossa. Maskuliininen pää ja ilme. Tasapainoisesti kulmautunut edestä ja takaa. Hyvin kehittynyt runko ja rintakehä. Tulisi esiintyä paremmalla asenteella.

Kaasi esiintyi taas selkeästi ujommin kuin viimeksi. Liikkuu kyllä hyvin, mutta häntä ei ylös asti nouse. Tietysti nyt oltiin taas pitkästä aikaa sisänäyttelyssä. Tarpeeksi hoikkia ei olla vieläkään, dieetti jatkukoon.

Villivadelman You Love Us "Raita": JUN EH
Feminiininen. Korkea stoppi. Hieman pienet silmät. Tasapainoisesti kulmautunut. Riittävä runko ja rintakehä. Vahva selkä. Upeat sivuliikkeet. Etu- ja takaliikkeet voisivat olla tasapainoisemmat. Erinomaisessa kunnossa.

Esitin Raidan ekaa kertaa junnuissa ja hienosti meni. Raidan häntä heilui kokoajan ja se seisoi upeasti sekä pöydällä että maassa vapaasti.

Quimichin Desert Star "Sterre" : AVO H
Feminiininen narttu, jolla vaatimaton ilme. Riittävä runko ja rintakehä. Selkälinja voisi olla tasaisempi. Hieman alaskiinnittynyt häntä. Liikkeiden tulisi olla tasapainoisemmat kaikenkaikkiaan. Erinomaisessa kunnossa. Hyvin esitetty.

Sterren kanssa meillä oli huippukivaa kehässä! Häntä heilui kokoajan ja Sterre otti muutamia intoloikkiakin. Siitä onkin aikaa kun olen Sterren viimeksi esittänyt, ehkä siksikin meni niin kivasti. Oli mukavaa saada maininta hyvässä esittämisestä.


Sitten se ilonaihe! Ilmoitin Vidan ja Kaasin parikilpailuun. Koitin näyttelypaikalla miten pojat yhdessä menevät siinä hälinässä ja lupaavalta näytti. Vida oli kuin mikäkin näyttelykonkari, se seisoi aivan mielettömän hienosti vapaana. Ja tietysti se Vidan into tarttui Kaasiinkin, joka myös oli sitten tomerana häntä pystyssä. No, mentiin sitten varsin kovatasoisessa seurueessa parikilpailukehään. Tuomari tuli ensin katsomaan kaikkien koirien ilmeet. Huomasin, että tuomari tykkäsi Vidasta paljon ja oli hyvillään kun näki Kaasin nyt aivan erilaisena kuin yksilökehässä. Tuomari pyöritti kaikki parit yhdessä ympäri, sitten jokaisen parin yksi kerrallaan edestakaisin ja ympäri. Paljon tarkemmin siis kuin aiempina vuosina, tästä olin todella hyvilläni! Olimme numerojärjestyksessä kolmansina, edellä kaksi todella kovatasoista valiokoiraparia. Tuomari pyöritti taas kaikki parit yhdessä ympäri, siirsi meidät toiseksi pariksi ja kätteli häntäpäästä porukkaa pois. Vielä mentiin yksi kierros ja sen jälkeen tuomari tekikin sijoitukset ja pääsimme kuin pääsimmekin toiselle sijalle! Olen niin ylpeä pojista ja onnellinen hienosta sijoituksestamme. Saimme hienot palkinnotkin kotiintuomisiksi.

Vatulla oli ollut maailman kivointa mummulassa. Siellä oli saanut yllinkyllin rapsutuksia ja herkkuja, kivoja metsälenkkejä unohtamatta. Sterren ja Raidan palautin näyttelyn jälkeen sijoituskotiinsa ja nyt ollaan taas omalla sakilla kotosalla. Neljä nukkuvaa chihuahuaa ja yksi väsynyt, mutta onnellinen omistaja.

Ei kommentteja: