torstai 24. tammikuuta 2013

Tammikuun treenejä

Kielo osallistui tammikuun alkupuolella arkitottelevaisuus-kurssin tunnille, koska minut oli pyydetty vetämään agilitytunnit kahdelle ryhmälle, joiden välissä oli sitten tämä yksi tunti.
Tunnilla tehtiin ensimmäisenä harjoituksena kontaktiharjoitus liikkeessä, eli kaikki ohjaajat liikkuivat tilassa peruuttaen koirien kävellessä edessä katsekontaktissa. Kielo oli aika varuillaan olevan näköinen, mutta tuli toki nätissä kontaktissa mukana.
Tuon harjoituksen jälkeen tehtiinkin sitten yksilöharjoituksia. Teimme sivulletuloa, luoksetuloa ja liikkeestä seisomista. Liikkeestä seisomisessa valui, muut sujuivat hyvin.

Vida osallistui näyttelytreeneihin. Kyllä, se ainut koiristani, jolla ei ole mitään asiaa näyttelyihin kivesvian vuoksi. Vida ei kuitenkaan taas hetkeen ole ollut missään tapahtumassa ja se tarvitsee paljon häiriötreeniä, joten otin siksi juuri Vidan mukaan. Näyttelytreeni sujui hyvin, Vida seisoo tosi hienosti vapaana ja pöytä menee hyvin. Tarkoituksena olisi käydä jossain match show:ssa jossain vaiheessa sen kanssa. Hyödynsin näyttelytreenitilannetta ottamalla esille kaksi agilityhyppyä, joita tein Vidan kanssa muiden puuhastellessa samassa tilassa. Hyvin onnistui.

Vidan kanssa pidettiin myös ihan oikeat agilitytreenit. Mukana treeneissä oli myös sijoitusneiti Raita ja Raidan pikkusisko-rottakoira Lili. Teimme radan, jossa oli keinu (pieni versio), hyppy, putki, puomi (pieni versio) ja hyppy. Vidalta onnistui kontaktiesteet ja hypyt tosi hienosti, mutta putkeen se ei vieläkään mene mielellään. Raidan ja Lilin kanssa se kyllä sinne juoksi lukuisia kertoja, mutta mun ohjauksestani ei mielellään. Täytyy ehkä suunnitella putkien kanssa joku sellainen ohjaustekniikka, ettei mun tarvi mennä kauhean lähelle putkea. Se on selkeästi se juttu, josta Vida ei pidä. Ehkä namilautaset sekä putken sisäänmenoon että ulostuloon. Täytyy testata.
Testasin Vidan hyppytekniikkaa yhdellä 35cm hypyllä, hyvin jäi väliä. 35cm hypyillä ei kuulu treenata ratoja, mutta joskus on ihan hyvä testailla, että meneekö koira siitä kuinka helposti yli, koska kisoissa tuo hyppykorkeus voi kuitenkin olla edessä.

Vattu osallistui tokotreeneihin ALO/AVO-ryhmän kanssa. Ohjelmassa oli ensin ryhmäseuruuta, joka ei todella kuulu Vatun suosikeihin. Kerran piti sanoa kirosanoja liian lähelle tulleelle isolle koiralle, muuten meni ok.
Seuraavana liikkeenä oli nouto. En ollut tietenkään muistanut ottaa meidän noutokapulaa mukaan, joten lainattiin sitten tunnaria (ei omaa) tähän harjoitukseen. Vattu haki ekalla kerralla hyvin, mutta palautus meni pelleilyksi. Sen jälkeen Vatulla olikin kunnon pellekoulu-show, eli kapulan heittelyä, kapula suussa maahanmenoa jne. Otin pari onnistunutta pitoa ja sitten mentiin takaisin omalle paikalle.
Liikkeestä seisominen onnistui ok, paikallamakuu ok, luoksetulon pysäytys täydellinen.

1 kommentti:

T kirjoitti...

Haastetta pukkaa. Jos blogiin mahtuu vähän omistaja-aiheistakin asiaa :) http://pikkumiehet.blogspot.fi/2013/02/haastetta-pukkaa.html