lauantai 28. syyskuuta 2013

Silmätarkastuksia

Aloitettiin tämä päivä käymällä virallisissa silmätarkastuksissa. Tai siis Vattu ja Kaasi kävivät. Tarkastuksen suoritti eläinlääkäri Leena Ruotsalainen-Ryökkynen, joka oli itselleni uusi tuttavuus ja jota suosittelen kyllä lämmöllä. Esitteli itsensä kätellen, käsitteli koiria todella kauniisti eikä siitäkään tietysti ikinä haittaa ole, että kehui niitä useasti. :) Tosin hienosti kumpainen käyttäytyikin, että ei ne kehut turhasta tulleet. Helposti käsiteltäviä ja tutkittavia, mukavaahan se kaikille on juuri näin.

Ensin tarkistettiin Vatun silmät. Vattuhan on tarkistettu kaksi kertaa aiemminkin, mutta nyt ikää on jo yli kahdeksan vuotta, joten halusin sen taas tarkistuttaa. Kauniit puhtaat silmät edelleen, ei mitään huomautettavaa.
Tiny Honey's Rasberry Love "Vattu": Ei perinnöllisiä silmäsairauksia.

Kaasilla myös kauniit puhtaat silmät, mutta vasemmasta yläluomesta löytyi pari hentoa ylimääräistä ripseä. Eläinlääkäri kertoi, että koska ripset ovat hentoja eivätkä teräviä, ei niillä mitään merkitystä koiran hyvinvoinnille ole. Jalostuskäytölle ei estettä, joskin toki olisi hyvä, ettei vastapuolella olisi samaa ominaisuutta.
Villivadelman Autumn Song "Kaasi": Distichiasis, lievä. Kuvailevat kommentit: Vasemmassa yläluomessa muutama hento ripsi.
Ei kommentteja: