perjantai 30. tammikuuta 2009

arkilöpinöitä

ollaan otettu nyt ihan perusharjoituksia päivittäin. alokasluokan liikkeitä enimmäkseen. joka päivä tulee jotain tehtyä, vähän erilaisia harjoituksia mutta aika perus juttuja.
tänään otettiin luoksetulo häiriöllä, eli laitoin itseni ja koiran väliin, toki hieman sivuun, pienen lautasellisen jauhelihaa. meinasi eksyä reitiltä, mutta kun lähestyi lautasta sanoin tiukalla sävyllä käskyn ja tuli kyllä sitten ihan oikein viereen. siitä vapautin ja sinkosi lautaselle.
seuraamista ollaan myös harjoiteltu "namikäytävällä", se sujuu hyvin, ilmeisesti hokaa mistä on kyse. muissa liikkeissä namit houkuttelevat todella paljon.
luoksetulon pysäytystä ei pystytä treenaamaan tällä hetkellä lainkaan, koska tilanne on se, että kun annan käskyn, koira tulee alle metrin eteenpäin ja pysähtyy siihen "pylly ylhäällä"-asentoon, eli on valmiina metsästämään lentävää palkkaa. täytyy keksiä joku keino, jolla päästä ennakoinnista eroon. selkeästi tietää nyt jo käskysanasta, että pitää pysätä. käskysana on siis eri kuin suorassa luoksetulossa. kotona on hankala tehdä yllätysheittojakaan, koska tilaa on niin vähän. no, pohditaan.

Ei kommentteja: