keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

kielon alkuviikko

maanantaina kävimme kielon ja lukan kanssa hakemassa ne rabiesrokotteet. kumpikaan ei inahtanutkaan ja oikein nätisti käyttäytyivät koko reissun.
eilen kielolta irtosi ensimmäinen hammas! yläetuhammas oli tipahtanut jossain leikin tiimellyksessä. harmi kun en saanut sitä talteen.
eilen oli pentukurssiin liittyen johtajuus-luento. luento oli entuudestaan hyvin tuttua asiaa, mutta aina sitä herää ajatuksia kun luennoilla istuskelee. ja itselle tuli mieleen pari asiaa, mitä voisi tässä vielä hienosäätää, esimerkiksi uloslähteminen. tänään rauhoitin ylöslähdön aivan perusteellisesti. ovesta ei lähdetty ennenkuin molemmat koirat istuivat edessäni paikallaan nätisti (ilman mitään käskyä, odotin siis että rauhoittuvat itse), sitten vasta saivat pannat kaulaan ja lähdettiin pihalle. ei kauaa tarvinut kyllä odottaa, eli kyllä niillä heti syttyi lamppu siitä, mitä niiltä odotan.
ajattelin myös ottaa ulkoilutuksia enemmän erikseen. nyt tulee vietyä nuo lähes joka kerta samaan aikaan, joka tekee mahdottomaksi esimerkiksi vatun kanssa kesken lenkin treenaamisen.
paljon paljon ajatuksia nousi illalla, mutta pitää vielä miettiä ja tehdä päätöksiä siitä, mitä kaikkea lähtee fiksaamaan ja millä tavalla. kantapään kautta oppinut, että kannattaa miettiä tarkkaan, mitä haluaa koiralleen opettaa ja mitä ei.

Ei kommentteja: