sunnuntai 2. toukokuuta 2010

rally-toko debyytti

tänään lähdin aamulla yhdeksän aikaan ajamaan kohti kaarinaa kera vatun ja kielon. auton lämpömittari näytti +3 ja taivaalla oli mustia pilviä, olin aavistuksen huolissani. tuulikin oli melkoinen. kaarinassa ei onneksi satanut ja asteitakin oli muutama enemmän, hyvä niin, sillä olimme ajaneet paikalle rallytokokoetta varten ja huono sää olisi ollut katastrofi pienelle koiralle.

paikanpäällä oli ensin ilmoittautuminen ja sitten odoteltiin rataan tutustumisen alkamista. ensin saimme nähtäväksi ratakartan ja sen jälkeen rata käytiin läp yhdessä tuomarin kanssa. tällä radalla oli 13 kylttiä.

olimme vatun kanssa vuorossa kuudentena. ensimmäinen liike oli eteen ja sivulle. vattu haisteli ja oli muissa maailmoissa. sitten oli onneksi pujottelua, jossa sain vatun hyvin mukaan ja sen jälkeen se pysyikin hyvin kontaktissa ja tekemisen maussa loppuradan. radalla oli muunmuassa saksalainen täyskäännös, pujottelu, spiraali, liikkeestä maahanmeno, paikallaistuminen, 1-2-3 peruutus, askel oikealle, 270 asteen käännös ja muita käännöksiä. muut liikkeet sujuivat täysin moitteettomasti, mutta tuo peruuttaminen meni mönkään. tai onnistui se, mutta aivan liian hitaasti. vattu istui turhan kauan paikallaan aina ennenkuin peruutti mukana. peruuttamista täytyy nyt siis muistaa treenata kunnolla.

emme saaneet tietää pisteitämme heti radan loputtua vaan meidän piti odottaa kaikkien muiden suoritukset ja vasta sitten oli pisteidenjulkistus ja palkintojenjako. oli todella hankala arvioida, millaiset pisteet oli tulossa. varovaisesti uskalsin toivoa, että hyväksytty tulos sieltä olisi tulossa.

kun pisteitä alettiin luetella viimeisestä lähtien, olin äärettömän innoissani kun nimiä alkoi tulla ja niitä ehti tulla useampi ennen meitä. ja kaikken helpottavinta oli siinä vaiheessa, kun tuomari sanoi, että tästä eteenpäin lueteltavilla koirilla onkin sitten kaikilla hyväksytty tulos. sittenkin tuli vielä muutama koira ennen meitä. saimme 80 pistettä, johon olen erittäin tyytyväinen. pisteet menivät alun säheltämisestä ja lisäksi peruuttamista -10p hitaasta suorituksesta. tuomarin kommenteissa lukee "Iloista menoa!" :)

muutenkin päivä oli oikein mukava, kielo ja vattu tykkäsivät kovasti kisapaikasta ja siellä olleista ihmisistä ja chihukavereista. kannatti lähteä!

1 kommentti:

Ankka kirjoitti...

Onnea vielä tuloksesta ja kiitos kivasta päivästä! Oli mukava tavata :) !