sunnuntai 16. toukokuuta 2010

rally-tokoa, tokoa ja näyttely

tuon virallisen rallytokokokeen jälkeen olikin seuraavana päivänä vuorossa koirakoulun leikkimielinen kisa. vattu hienosti 94p ja voitto (haisteli hieman), ja kielollekin hienot 82p! kielo osasi muuten kivasti radan, mutta paikallaistuminen ei onnistunut. täytyy alkaa kielonkin kanssa harjoitella rallytokoa. kielo on ollut totaalisella tokotauolla ja nyt voisi jotain pientä alkaa sen kanssa tekemään. toki on treenailtu istu-maahan-seiso -käskyjä säännöllisesti. nyt olen tehnyt niinkin, että kun neidit syövät sen 0,5dl nappulaa per nokka, niin olen ottanut desimitallisen nappulaa ja koirat eteeni ja syöttänyt nappulat niille sitten tokoillen, eli juuri noita istu-maahan-seiso muunnelmia ja sitten pyörimistä. pyörimistä oli kielon fysioterapiassa, joten tehdään sitä nyt sitten säännöllisesti kotonakin. niin ja etujalkojen nostamista matalalle tasolle ollaan myös tehty päivittäin edelleen. kielo sai onnekseni puhtaat paperit fysioterapeutilta reilu viikko sitten, lihastasapaino on saavutettu ja koira on kaikin puolin ok. ollaan menty myös kerran päivässä lähistöllä olevat rappuset. niitä on hyvä mennä kun ovat betonia ja sopivan matalat, eli ei joudu liikaa ponnistelemaan mutta saa vähän treeniä kuitenkin. molemmat neidit siis ravaavat rappusia. muutenkin ollaan aloitettu varovaisesti pieni kunnonkohotusprojekti. helteillä ei tokikaan rehkitä, mutta muuten sitten ollaan vähän pidennetty lenkkejä ja tosiaan kotona treenailtu kehonhallintaa.

vatulla oli pitkästä aikaa perustokotreenit tiistaina. kyllä huomasi, että oltiin tehty pelkkää rallya viime viikot. vähän meni pelleilyksi. tehtiin alokasluokan liikkeet läpi, niissä kaikki ok paitsi liikkeestä seisominen. ollaan treenattu rallya varten niin paljon liikkeestä maahanmenoa, että teki sen kun piti seisoa. että ei muuta kun taas muistuttelemaan, että semmonen liikkeestä seisominenkin on olemassa. nouto ja tunnari meni ihan leikiksi, tiesi kyllä mitä piti tehdä, mutta huvitti tehdä ihan omia juttuja. no, saatiin ainakin nauraa.

tänään olin turistina rauman näyttelyssä. kehässä oli vatun tyttö hilla, joka sai hienost EH:n. tuomarina ligita zake. arvostelukin erittäin miellyttävä. kaikinpuolin tyytyväinen hillan hienoon suoritukseen.

nyt on sitten kaikilla vatun näyttelyissä käyneillä jälkeläisillä (kolme neljästä) vähintään EH tuloksena. aika hienoa :)

Ei kommentteja: