maanantai 6. joulukuuta 2010

chihupäivä - tokoa, agia ja rallya

pari viikkoa sitten oltiin sovittu treffit muutaman chihuihmisen kanssa tänne poriin hallille, tarkoituksenamme viettää päivä tokoa, agilitya ja rallya treenaten.

vatun kanssa näytin pari rallytoko-juttua. rallyssa olisi meillä treenattavaa, siinä vaan tulee lintsattua, kun luottaa käsimerkkien voimaan ja siihen, että kyllä niillä pärjätään. eteentuloa ja siitä peruutusaskeleita 1-2-3 täytyisi jossain välissä harjoitella, tällä hetkellä vattu välillä hyppää päin. lisäksi kiertämistä (koira eteen, oikealta sivulle) pitäisi vielä treenata. yksi kauhistus oli rallytreeneissä myös täyskäännös vasempaan. remmissä hyvä, mutta vapaana.. en usko, että ollaan ikinä otettu sitä ennen tuota päivää! siinä olikin sitten fiksaamista. sitä ei sinänsä tarvi tässä vaiheessa osata, mutta sen verran haastava liike pienen koiran kanssa, että täytyy muistaa sitä aina välillä ottaa.

agilityssa otettiin putki-puomi-hyppy -kuviota. vattu meni tosi reippaasti ja tarkasti ja vauhti oli suht hyvä. puomilla hyvät ylösmenot ja alastulot. kielon kanssa otin putki-hyppy ja se on niin nopea että huhhei. puomille se ei oikein uskaltanut mennä, en jäänyt sitä jankkaamaan. kielo on kyllä mennyt täyskokoisiakin puomeja, jos niissä on ollut todella pitävä pinnoite. hallin puomi oli sen verran liukas, että rohkeus ei riittänyt, eikä tarvinutkaan. kielon ohjauksenlukutaitoon olen tyytyväinen, se osaa hakea hyvin hypyille ja putkeen.

tokossa otettiin ensin alokasluokan liikkeet. kaikki liikkeet menivät oikein, erityisesti mieltä lämmitti todella nopea pysäys liikkeestä seisomisessa. pysähtyi heti käskystä, ehkä paras vatun liikkeestä seisominen ikinä. otin alokasluokan liikkeet kaikki vain kerran, paitsi hyppy piti korjata, koska liikkui aavistuksen palatessani koiran viereen.

paikallamakuuta otettiin erinäisissä kokoonpanoissa, eripituisilla ajoilla. hyvin pysyi koko sakki, yhtä pientä härdelliä lukuunottamatta. mutta todella hienoa oli katsoa paikallaan makaavaa chihuahuariviä.

muissa liikkeissä alkoikin sitten näkyä enemmän treenin paikkaa. toki useamman tunnin harjoittelukin vei terävintä virettä tekemisestä, vaikka uskomattoman hyvin vatulla into päällä pysyikin. se odotti vuoroaan aina kevythäkissä ja häntä heiluen tekemään aina kun sieltä pois sen otin.

luoksetulon pysäytys meni ok, ei muistaakseni mitään ihmeellistä siinä. nouto ei meinannut aluksi oikein onnistua, piti muistutella pidä-harjoituksilla. nouto on kotona onnistunut hyvin, joten odotin siltä vähän enemmän. mutta muistutteluilla sain toimimaan. kielokin sai hauskuuttaa noudollaan - kielo hakee noutokapulan ja tuo sen, juostuaan ensin kymmenisen kunniakierrosta kapula suussaan. sen mielestä nouto on ehkä maailman kivoin tokojuttu.

ruutuun vattu juoksi hyvin ja parilla muistutuksella sain sen menemään siellä maahankin. mutta hyvin epävarmaa on sekä ruutuun meneminen ilman, että siellä on mitään, sekä ruudussa maahanmeno. tuota kaukana maahanmenoa meidän täytyy siis vaan edelleen treenata.

tunnariin vattu ei jotenkin jaksanut keskittyä. tosin väärät olivat olleet meillä kotona useamman kuukauden, että tokipa ne kaikki haisivat meidän kodilta. kyllä vatun olisi toki pitänyt silti se oma sieltä löytää ja kyllä se sen löysikin kun helpotin harjoitusta. kieltämättä pieni suunnitteluvirhe jättää yksi eniten keskittymiskykyä vaativista liikkeistä viimeiseksi. ei onnistunut tunnari kenelläkään niin hyvin kuin olisi voinut. siitä olen iloinen, että vattu ottaa nykyään oman suuhun mielellään ja tuo sen minulle.

kaikenkaikkiaan aivan superhieno päivä. oli kiva testailla missä mennään minkäkin liikkeen kanssa. ja etenkin oli hauskaa treenata juuri chihujen kanssa. tämä oli ensimmäinen kerta, kun tosimielessä yhdessä treenattiin. toki nytkin välillä oli pieniä leikkitaukoja, joihin meiltä osallistui kielo.

Ei kommentteja: