torstai 16. joulukuuta 2010

kotitokoilua

kielon odota-lelupalkkaus edistyy mukavasti. lelun pystyy viemään jo useamman metrin päähän, kielo malttaa hyvin odottaa ja vapautus on erittäin innokas. nyt aletaan pidentää aikaa vähän kerrallaan.

paikallamakuussa ollaan tehty jonkinlainen läpimurto. sehän ei ole aiemmin meinannut sujua juur ollenkaan, mutta kun tajusin alkaa sanoa odota käskyn tarpeeksi nopeasti maahamenokäskyn perään niin on alkanut sujua. ja jos sekunnin niin pysyy minuutin, eli se ei ole ongelma, vaan se, että on aiemmin noussut heti. ensimmäinen versio uudesta käskytyksestä oli maahanodota, eli aivan yhteen. siitä sitten alettu muokata oikeaan suuntaan. nyt näyttää aika hyvältä paikallamakuu-harjoituksen suhteen.

yhteistreeninä olen opettanut koiria seuraamaan samanaikaisesti eri puolilla. pääsääntöisesti niin, että kielo oikealla ja vattu vasemmalla, mutta nyt ollaan alettu ottaa sitäkin, että vattu on oikealla ja kielo vasemmalla. tarkoituksena saada tästä joskus aikaiseksi yksi näyttävä temppu, johon sain haasteen. aika hauskaa treeniä tämä.

Ei kommentteja: