perjantai 24. helmikuuta 2012

tokoilua

kielolla oli eilen syntymäpäivä, rakkaalle prinsessalle tuli täyteen 3 vuotta. synttäreiden kunniaksi otin kielon mukaan vidan tokokurssille, toiveena, että joku sattuisi olemaan hiihtoloman vuoksi poissa. ja niin olikin, joten kielo pääsi treenaamaan liikkeestä seisomista ja seuraamista. ihan ok meni. mitään kiinnostusta sillä ei omalla vuorolla ollut vieraisiin koiriin, ne eivät haitanneet sitä mitenkään. kielon yksi ihanimmista ominaisuuksista onkin juuri se, että se ei ota mitään stressiä toisista koirista, oli ne minkä kokoisia tai näköisiä tahansa. kun treenataan niin treenataan. varmasti saan kiittää tästä sitä, että mentiin pentukurssille heti kielon ollessa 12vk ikäinen, eli on pikkupennusta asti tottunut isompien kanssa treenaamiseen.

vidakin oli oikein reipas eilisellä tunnilla. en tiedä johtuiko siitä, että alkaa treeniryhmä olla sille tuttu vai siitä, että oli äitikoira mukana turvana. joka tapauksessa vida suoriutui hienosti jopa paikallamakuusta! pääsin useamman metrin päähän ja se makasi rauhallisesti paikallaan. tosi hienoa. paikallamakuun lisäksi harjoiteltiin seuraamista ja liikkeestä maahanmenoa. mukavasti sujuu vidalla nämä tokon alkeet nyt. seuraaminen varsinkin on oikein lupaava. mutta vidan kanssa tullaan käyttämään paljon aikaa, että saadaan hiottua kaikki liikkeet oikein huolella kuntoon. mihinkään ei ole kiire, haluan saada rakennettua sille pomminvarmat suoritukset. keväämmällä sitten pihatreeniä ja häiriötreeniä, jos siihen mennessä alkaisi olla alo-liikkeet jotakuinkin hallussa. jos ei ole, niin sitten ei ole, perusteita hiotaan juuri niin kauan kuin on tarve.

ps. olen aivan innostunut koiratanssista ja aion alkaa harjoitella sitä koirien kanssa. jotain harjoituksia ollaan jo kotosalla tehtykin kielon ja vidan kanssa. tämä laji voisi sopia kaasillekin. ei kisatavoitteella, mutta mukavana yhdessätekemisenä.

Ei kommentteja: