keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

haastava tokotreeni

eilen oli taas kielon alo-voi -ryhmän treenit. mietin eilen päivällä otanko mukaan kielon vai vatun, mutta päädyin ottamaan kielon ja vatun kanssa kävin sitten kahdenkeskisellä pitkällä lenkillä. onneksi. treeneissä nimittäin tehtiin seuraavanlaisia harjoituksia:

-asettauduimme riviin noin metrin päähän toisistamme, koirat perusasennossa. tehtiin siitä käännös oikealle, eli nyt koirat olivat jonossa. sitten piti jättää koirat siihen jonoon ja me ohjaajan siirryimme hallin käytävään. kouluttaja otti muutamia valokuvia jonomuodostelmasta. kielon takana oli ensin rottweiler, mutta vaihdoimme sen jälkeen kokojärjestykseen, jotta kaikki näkyisivät kuvassa. kielolla oli paikoittain hieman huolestunut ilme, mutta hyvin se pysyi.

-palattiin koirien viereen ja otettiin kännös takaisin vasemmalle. tämän jälkeen lähdettiin pujottelemaan riviä oman koiran kanssa, yksi kerrallaan. välit olivat todella ahtaat! vein kieloa namilla, joskin hyvin se tuli muutenkin. kielo kesti hyvin sen, että piti istua paikallaan ja muut kävelivät ihan vierestä. rottweiler itse asiassa melkein astui kielon päälle, mutta kielo ei hievahtanutkaan. toki palkkasin sitä todella tiheästi. kyllä hymyilytti tämän harjoituksen jälkeen, yksi haastavimmista jutuista, joihin olen treeneissä törmännyt, mutta kaikki kurssilaiset selvisivät tästä todella hienosti.

-seuraavana harjoituksena teimme jonon nyt pelkistä ihmisistä. koirat jäivät omille paikoilleen odottamaan. yksi kerrallaan pujoteltiin koiran kanssa nyt pelkkiä ihmisiä. mutta ei tätäkään näin helpoksi oltu tehty, vaan saimme ohjeeksi ottaa kaikki nameja käteen ja houkutella kiertävää koiraa nameilla. kielon katse kävi kyllä pujoteltavien ihmisten käsissä, mutta sen seuraaminen oli melkein parasta, mitä se on ikinä tehnyt. en tiedä olinko itse sitten poikkeuksellisen keskittynyt vai mikä siinä oli, että onnistui niin hienosti.

-seuraavaksi teimme hyppytreenin niin, että koira pyydettiin perusasentoon, sitten mentiin itse kyykkyyn ja annettiin normaali hyppykäsky. tässä testattiin osaako koira hyppykäskyn vai tietääkö se vaan, mitä kuuluu tehdä kun este eteen lätkäistään. kielo hyppäsi toisella käskyllä, vaikka olin kyykyssä. tämä oli hyvä harjoitus, tietää ainakin, ettei ole vartaloavuista yms kiinni hypyn osaaminen kun näinkin onnistui.

-tämän jälkeen harjoituksen, jossa koira jätettiin paikallaistumiseen ja itse mentiin hallin toiselle puolelle. nyt kaikki muut käskivät koiraa menemään maahan. tarkoituksena testata kuunteleeko koira ohjaajaansa vai ketä tahansa. kielo ei mennyt maahan, josta olin erittäin iloinen, koska sen paikallaolot eivät ole sieltä varmimmasta päästä. kesti tällaisen häiriön ja pysyi istumassa.

-lopuksi teimme vielä sellaisen harjoituksen, että asettauduimme riveihin kolme toiselle puolelle hallia ja neljä toiselle puolelle. lähdimme kävelemään toisiamme kohden ja puolessavälissä piti antaa koiralle maahanmeno tai seisomiskäsky, eli teimme ryhmänä jäävät liikkeet. kielon kanssa tein liikkeestä maahanmenon ja se onnistui hyvin, meni heti maahan ja pysyi. seuraaminen tässäkin nyt parempaa kuin koskaan ennen.

erilainen, haastava, mutta erittäin kiva treeni.

Ei kommentteja: