perjantai 12. kesäkuuta 2009

viikon kuulumisia

maanantaina käytiin pepen ja vatun kanssa agikentällä, siitä olenkin jo kirjoitellut.

tiistaina oli kielon pentukurssi, harjoiteltiin ei-käskyä. lattialle laitettiin lautanen, jossa nameja -> koira päästettiin tilaan ja sen mennnessä lautaselle kiellettiin ja palkattiin kun tuli pois lautasen luota. sitten testailtiin pyrkiikö menemään lautaselle uudestaan. kieloa sai aika terävästi käskeä, mutta totteli kyllä. kotona ollaan pari kertaa tehty vastaava treeni - olen "vahingossa" tiputtanut nakkipaketin lattialle ja jos koirat on yrittäneet mennä sen luo olen kieltänyt. vattu nyt tietää jo, ettei lattialle tippuvien asioiden perään saa olla eikä se mennyt nakkipaketin lähellekään. kielo sen sijaan meni, mutta uskoi heti kiellon.

keskiviikkona olin vatun kanssa urheilukoirahierojalla. ensin hieroja katsoi vatun liikkeitä pihalla, keskusteltiin vatun harrastuksista ja kotioloista, hieroja kokeili koiran läpi ja sitten aloitettiin varsinainen tunnin kestänyt hieronta. vattu arasti hieman kahta kohtaa, mitään isoja jumeja ei ollut. hieroja kehui vatun suuria lihaksia ja sanoi sen olevan todella hyvässä kunnossa. reisilihakset olivat kuulemma oikein suuret pienelle koiralle. vattu tykkäsi hieronnasta ja malttoi nätisti makoilla tunnin hierottavana. jatkosta sovittiin, että vaikka mitään isoja jumeja ei ollut, niin käydään kuitenkin vielä muutaman viikon päästä uudestaan, ettei niitä jumeja sitten muodostuisikaan, ja sen jälkeen jatkossa pari kertaa vuodessa/tarpeen mukaan.
oli todella mukava ihminen ja kiva kokemus. oli ihana katsoa miten hienosti ammattilainen käsittelee koiraa ja saa sitä autettua.


torstaina oli lepopäivä, aivot narikassa ja peruslenkkeilyä vaan.

tänään oli vatun agitreenit, jotka eivät menneet ihan parhaalla mahdollisella tavalla. lämpömittari näytti liki +25, vattu oli melko uupahtanut. teki se kyllä sitten, mutta melko innottomasti. ryhmässä oli lisäksi kaksi uutta koiraa, joita piti sitten kytätä ja komentaa. harjoiteltiin takaaleikkausta ja se sujui ihan ok. täytyy käydä treenaamassa sitä kyllä.

kun tulin kotiin vatun agista, oli nakkia vielä paljon jäljellä joten istuttelin ja maahattelin koiria ja hienosti tekivät. kielon kanssa treenattiin vähän näyttelyremmiä. se on kielosta vähän kamala juttu, mutta eiköhän se siihen totu kun sen kanssa saa kuitenkin niin paljon nakkia.
tässä vähän kauhistunut kielo pöydällä:

Ei kommentteja: