maanantai 12. heinäkuuta 2010

tokoilua

vattu: olemme käyneet rallytokon jatkokurssia. vattu tekee rallya innokkaasti ja osaa liikkeet hyvin. kaikki, paitsi.. sen -sanonko minkä- vasemmalle käännöksen paikallaan. ohjaajan inhoama liike, josta lintsattu viimeiset kolme vuotta. se ei siis jostain kumman syystä suju. pitäisi ottaa itseä niskasta kiinni ja tehotreeni, mutta kun kaikkea muuta on paljon hauskempi treenata!
perustokoa ollaan treenattu välillä hallilla, otettu melkolailla kaikkia liikkeitä. liikkeestä seisominen onnistui viime treenissä nappiin, kun melkeimpä kuiskasin käskyn. eikä sekottanut sitä liikkeestä maahanmenoon eikä liikkeestä istumiseen, treenasin kaikkia perätysten. saa nähdä oliko hiljaisemman käskyn onnistuminen vain yhden kerran ihme vai olisiko siinä ratkaisu ongelmaan. liikkeestä seisominen ei siis ikinä ole ollut meillä vahva vaan aina vähän epävarma. joskus osaa aivan nappiin, joskus vaan jatkaa seuraamista, joskus menee maahan tai istuu.
luoksetulon pysäytystä ennakoi edelleen, vaikka en ollut ottanut sitä monee kuukauteen. käskysanalla 'tule' juoksee muutamia metrejä ja stop. stoppaa kylläkin siinä vaiheessa kun olen sitä pysäyttämässä, eli en tiedä lukisiko se mun kroppaakin niin että ennakoi vai onko se puhtaasti se käskysana. sitten taas jos pysäytän sen 'viereen'-käskytyksellä niin se kyllä pysää, mutta pysähdyksen jälkeen viereentulo on hyvin epävarma. eli sinänsä tule-viereen toimii paremmin kuin viereen-viereen.

kielo: kielon kanssa puuhataan sitä sun tätä. kielo kävi yhden arkitoko-tunnin ja yhden rallytokon jatkotunnin. arkitokossa kielo yllätti positiivisesti kaikinpuolin, se oli oppinut vaikka mitä pienen tauon aikana. kaikkein suurin yllätys oli, että se osasi pysähtyä seuraamisessa kauniisti perusasentoon. ollaan siis kielon ollessa pentu jahkattu viereen-yksi askel-viereen-yksi askel -kaavaa ties kuinka ja niin se vaan on mennyt oppi perille, koska nyt se sen osasi. lisäksi paikallapysyminen oli kehittynyt huimasti. tietysti sitä voikin 1,5v koiralta alkaa jo odottaakin.. mutta kipsun nykytilanteessa huomaa hyvin sen, että pentuna tehty treeni kantaa hyvin pitkälle. kipsu on aikuisiällä treenannut tosi vähän ja silti se osaa vaikka mitä. rallytokon jatkokurssilla se ei erotu taitojensa puolesta juurikaan muusta ryhmästä, vaikka se ei ole suorittanut alkeiskurssia eikä jatkokurssilta kuin satunnaisen tunnin. sillä tulee vaan arkielämässä niin paljon rallytokon liikkeiden osia, että ne on suht.helppo yhdistää sitten liikkeiksi.

Ei kommentteja: