sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Helteinen Pori KV

Helle, auringonpolttamat, tunteja hikisenä, niin kuumat kengät (nahkaballerinat metallikoristeilla), että piti viedä ne varjoon välillä viilentymään, 2L vettä ja onnellisuutta.
Tänään vietimme siis erittäin aurinkoisen ja paikoin tuskaisen kuuman päivän Pori KV:ssa raviradalla. Tuomarimuutoksen vuoksi tuomarinamme toimi espanjalainen Enrique Mate Duran, josta minulla ei ollut aiempaa kokemusta. Hän arvosteli mm. bullterrierit ennen pk chihuja ja siinä jo huomasin, että kyseessä taitaa olla huumorintajuinen ja mukava tuomari. Sitä hän todella oli! Kehässä oli rento ja lämmin (siis muutenkin kuin sään puolesta) tunnelma ja ehkä siksi koiratkin jaksoivat esiintyä upeasti keliolosuhteista riippumatta.

Ensimmäisenä oli vuorossa Kaasi, joka on avoimessa luokassa. Kaasi meni häntä ylhäällä, upeasti esiintyen! Tuomari katsoi liikkeitä kolmeen eri otteeseen ja joka kerta häntä oli hienosti ylhäällä. Pöytäkin meni moitteettomasti ja Kaasi oli kovasti tuomarin mieleen. Saimme siis ERI:n. Tiesin, että hermoni pettävät luokkasijoituksia jaettaessa ja niinhän siinä kävikin, aloin täristä ja höpistä omituiksuuksia (koiralle siis) ja häntä ei ollut yhtään niin hyvä kilpailuluokassa. Tulimme kuitenkin toiseksi ja saimme SA:n. Paras uros -kehässä paineet olivat sitten taas poissa ja häntä löytyi onnekseni uudelleen! Kaasi meni todella upean "kunniakierroksen" PU-kehässä, joskaan sijoitukseen asti se ei riittänyt, kun sijoitukset menivät valiouroksille ja kahdelle luokkavoittajalle.

Kaasin jälkeen olikin sitten taas piiitkä paussi ennen Vatun vuoroa, sillä pitkäkarvaisia narttuja oli yhteensä 23, joista Vatun vuoro viimeisenä. Vattu oli kuitenkin tapansa mukaisesti energisella tuulella, eikä odottelu vienyt virtaa pois. Tällä kertaa olimme ainoita veteraaneissa, joten kehässä ei tarvinut miettiä kuin omaa olemista. Vattu esiintyi hienosti ja tuomari piti siitä kovasti ja pian sainkin kuulla, että saimme ERI:n, joka itsessään jo riitti rodun paras veteraani -palkintoon, mutta saimme lisäksi vielä SA:nkin! Siitä tuli oikein hyvä mieli. Paras narttu -kehässä tuomari sanoi kovaan ääneen, että katsokaa nyt tätä kahdeksanvuotiasta. Olen niin ylpeä ja onnellinen.

Tässä päivän tulokset ja arvostelut:

Villivadelman Autumn Song "Kaasi" AVO ERI 2 SA
Erittäin hieno. Erittäin hyvä koko. Erittäin hyvä tyypillinen pää. Vahva kuono. Erittäin hyvä rakenne. Hyvä luusto. Erittäin hyvä turkki ja kunto. Hyvä luonne. Erittäin hyvä hännänkanto. Hyvät liikkeet ja esiintyminen. 

Tiny Honey's Rasberry Love "Vattu" VET ERI 1 SA ROP-VET
Erittäin hyvä koko ja mittasuhteet. Hyvä tyypillinen pää. Toivoisin hieman vahvemman kuonon. Hyvä rakenne. Hyvä turkki ja kunto. Hyvä luusto. Hyvät kulmaukset. Erittäin hyvä luonne. Hyvät liikkeet. Erittäin hyvä esiintyminen. Ei kommentteja: