maanantai 30. elokuuta 2010

sterren vierailu

sijoituskoirani sterre (quimichin desert star) kävi ilahduttamassa meitä reilu viikko sitten keskiviikosta lauantaihin. kävin hakemassa sterren forssasta ilman vattua ja kieloa ja kotiin olin laittanut makuuhuoneeseen portin taikakuutiosta, ajatuksena pitää sterreä ja kieloa makkarissa ja vattua muualla asunnossa. sterre aloitti ensimmäisen juoksunsa muutama päivä ennen vierailuaan, joten siksikin jännitti, miten vattu nuoreen juoksuiseen narttuun suhtautuisi.

kun sterre tuli, laitoin sen kielon kanssa makuuhuoneeseen. ne alkoivat heti leikkiä keskenään, kuten arvelinkin. vattu kävi portilla katselemassa neitien menoa. välillä otin kielon muualle asuntoon ja sterre oli makkarissa yksin/kanssani. pari tuntia siitä kun sterre oli tullut huomasin, että vattu ja sterre ovat nokatusten portilla hännät heiluen ja pian vattu alkoikin haastaa sterreä leikkiin portin läpi.
laitoin portin hieman raolleen ja siirryin itse toiseen tilaan antaen koirille mahdollisuuden "murtautua" yhteiseen tilaan jos näin haluavat. pian olohuoneeseen saapuikin kolme chihuneitiä.

porttia ei tarvittu vierailun aikana ollenkaan, kaikki kolme menivät sulassa sovussa ympäri asuntoa. välillä vattu murisi sterreä kauemmas jos sterre yritti haastaa sitä leikkiin vatun ollessa nlepäämässä, mutta mitään rähinöitä ei ollut, sterre uskoi heti että jos vattu murisee se kannattaa jättää rauhaan. olin erittäin positiivisesti yllättynyt sterren hienosta käytöksestä kieloa ja vattua kohtaan. se selkeästi kunniotti niitä ja tyytyi osaansa lauman pohjimmaisena, olematta kuitenkaan yhtään arka tai alistunut. se meni kokoajan reippaasti häntä pystyssä, mutta ei hyppinyt kenenkään nokalle.

lenkilläkin kaikki kolme kävivät samaan aikaan. ainoat ongelmat tulivat ohitustilanteissa, mutta onneksi törmäsimme vain pari kertaa koiriin lenkeillä. kolme chihun hiljentäminen vieraan koiran lähestyessä ei ihan onnistunut :)

kaiken kaikkiaan sterren vierailu meni ihmeen helposti! olin varautunut siihen, että joudun pitämään koiria eri tiloissa, ulkoiluttamaan niitä kahdessa erässä yms. nyt kaikki hoituikin mukavasti ja kaikki kolme nukkuivat kanssani sängyssäkin.
onneksi sterre pissi ympäri asuntoa niin raaskin sen palauttaa ;)

Ei kommentteja: