maanantai 8. elokuuta 2011

honkajoen näyttely

vatun täytyy päästä joka vuosi ainakin kerran näyttelyyn. tänä vuonna päätin jo hyvissä ajoin, että se näyttely tulee olemaan honkajoki. honkajoki siksi, että se on lähellä ja koska vuonna 2009 ollessani turistina siellä ihastuin aivan täysin näyttelypaikkaan ja näyttelyn tunnelmaan. näyttelypaikka sijaitsee mettässä ja järjestäjät ovat erämiehiä. kehiä on muutama ja ihmisiä melko vähän. aivan erilainen fiilis kuin jossain tupotäydessä kv-näyttelyssä.

odotukset näyttelypaikalle olivat siis kovat, mutta ei tarvinut pettyä. heti kun autosta astuin ulos oli järjestäjämies kysymässä tarvitsenko apua tavaroiden roudaamisessa. ja kyllä tarvitsin - mukana oli vida, kielo, sterre ja vattu, eli kolme häkillistä koiria plus vähän muuta tavaraa. tavarani kannettiin kehän laidalle rokotustarkastusten kautta ja kokoajan iloisesti rupatellen. pisteet näyttelylle myös siitä, että tarkistivat mikrosirut! en ole tähän ennen törmännyt, mutta käytäntö on hyvä. ei voi tuoda koiria väärillä papereilla alueelle, eli rokotustodistusten yms pitäisi aika varmasti pitää paikkansa kaikilla.

kielo ja vida olivat tosiaan mukana turistin ominaisuudessa. kielo selkeästi nautti päästessään ihmisten ilmoille. vida tykkäsi kun sitä kovin ihasteltiin. otin vidan kanssa yhden koekierroksen kehässä ja syötin sille pari namia pöydällä. ihan reippaasti meni.

sterre oli nuorissa ja vattu avoimessa, eli tytöt olivat perättäisissä luokissa. onneksi kehän laidalta löytyi apua nopeaan vaihtoon eikä minun tarvinut stressata siitäkään.

tässä sterren arvostelu:
NUO EH
1,5 vuotias. oikea ilme, mutta kuonon mittasuhteiden tulisi olla paremmat. oikein kiinnittyneet korvat. erittäin hyvä kaula. oikeanlainen ylälinja. alalinjan tulisi olla parempi. rintakehän tulisi olla syvempi. ranskalainen etuosa. oikeanlaiset liikkeet. oikeanlainen turkki.

tässä vatun arvostelu:
AVO EH
6-vuotias. erittäin vahva narttu. isokokoinen. kallon ja kuonon mittasuhde voisi olla parempi. oikein kiinnittyneet korvat. vahva, hieman lyhyt kaula. erittäin hyvä ylälinja. erinomaisesti kiinnittynyt häntä. ruumiinrakenne oikea ikäisekseen. ranskalainen etuosa. hyvät liikkeet. oikeanlainen turkki.

vatun EH:sta olen erittäin iloinen, varsinkin kun näyttelyitä tälle vuodelle oli suunnitteilla tosiaan vain tämä yksi. pakko myöntää, että pitkästä aikaa jännitin näyttelyä! onneksi koira esiintyi nätisti ja tuomari osasi huomioida iän arvostelussaan. vattu nimittäin hieman erottui kehässä kahdesta kilpakumppanistaan, jotka molemmat olivat kaksivuotiaita.

sterrestä huomasi, että oli ollut meillä muutaman päivän ennen näyttelyä. esiintyi paremmin kuin koskaan ja oli rennompi näyttelyssä kuin ikinä. kelpasi jopa namitkin näyttelypaikalla, mitä ei ole ennen tapahtunut.

molemmista tytöistä ja hyvin käyttäytyneistä turistikoirista olen erittäin ylpeä, mutta kyllä erityisesti vatun eh lämmittää mieltä vielä hyvän aikaa. :)

Ei kommentteja: