sunnuntai 28. joulukuuta 2008

paluuta treenien pariin

...tosin hyvin maltillisesti; tehtiin nimittäin jopa yksi harjoitus :) koira viereen, kapulan heitto pari metriä, pidä-käsky. mitään ei tapahtunut. tuijotin kapulaa, odotin hetken ja toistin käskyn. juoksi kapulalle ja toi sen eteen, piti kunnes vapautin! eli toisella käskyllä täysin onnistunut nouto. palkkioksi tuli sitten bileet ja iltaruoka.

tänään aiemmin päivällä mietin vähän tätä vuotta, kun kerta vuosi on pian vaihtumassa. tammikuussa aloitettiin toko ja toukokuussa asetin tavoitteen osallistua vuoden aikana tokokokeeseen. tavoitteeksi asetettiin myös tuloksen saamisen. toisesta kokeestahan se tulos sitten tulikin. tavoite täytetty ja erittäin tyytyväisiä ollaan. nyt kerätään vielä palasia kokoon ja ensi vuonna jossain vaiheessa startataan toivottavasti uusilla tavoitteilla :)

näyttelyiden suhteen asetin tavoitteeksi mahdollisuuden osallistua chihuahua ry:n ykköspalkinto-"kilpailuun". eli chihuahua ry:llä on tapana palkita vuosittain ne chihuahuat ruusukkeella, jotka vuoden aikana saavat kolme kertaa erinomaisen tai erittäin hyvän näyttelyistä. vatun aiemmat tulokset olivat tyydyttävää ja hyvää, mutta koska neiti oli parantunut huimasti ikää saatuaan pidin tavoitetta täysin mahdollisena.
vuosi käynnistyikin upeasti kajaanin kv -näyttelyssä, jossa vattu sai ensimmäisen eri:nsä ollen vielä avoimen luokan kolmas! se onnen tunne oli mieletön. ja tuttujen kannustus teki menestyksestä vielä upeampaa.
seuraava näyttely oli turun kv, jossa tuomari oli tiukka hampaista ja antoi hammaspuutoksen vuoksi h:n. sama meno jatkui tampere kv:ssa, jossa sielläkin h:n syyksi kirjattiin hammaspuutos. kankaanpään ryhmänäyttelystä vattu sai eh:n ja tavoitteen täyttymisestä puuttuikin enää yksi näyttelytulos. se saavutettiinkin heti seuraavassa näyttelyssä ypäjällä, jossa vattu reippaalla esiintymisellä ansaitsi laatuarvosanan erittäin hyvä.
elokuun valkeakosken näyttelyssä pääsin taas tärisemään, kun vattu sai erinomaisen (ollen ainoana luokassaan luokkansa ykkönen :) ). jo toinen kerta paras narttu -kehässä, jonne en aiempina vuosina uskonut koskaan vatun kanssa pääseväni. tampereen ryhmässä tuomarimuutoksen vuoksi olikin sitten brittituomari, jolta tiesin vatun etukäteen saavan h:n koon vuoksi ja niinhän siinä kävi. hämeenlinnan ryhmänäyttely lokakuussa oli vuoden päätösnäyttelymme, sieltä tuloksena h, mutta upealla esiintymisellä. olin ennen hämeenlinnan näyttelyä päättänyt, että jäämme näyttelytauolle, mutta vatun hieno esiintyminen sai minut hetkeksi harkitsemaan, että jos ei kuitenkaan.. no, kyllä se tauko ainakin toistaiseksi on voimassa. tuli tänä vuonna pyörittyä kehissä niin paljon, kun virallisten lisäksi kävimme lähes kaikissa alueen mätsäreissä. mätsäreissä vattu on yleensä pärjännyt melko hyvin ja tänäkin vuonna sijoittui useasti saaden kivoja palkintoja.

myös haave agilityn kokeilemisesta täyttyi tänä vuonna kun kävimme sekä alkeiskurssin että jatkokurssin. vattu edistyi mukavasti ja itse nautin lajista todella paljon.

paljon muutakin koiratoimintaa mahtui tähän vuoteen, paljon enemmän kuin aikaisempiin vuosiin. mahtavia tapahtumia, ihmisiä ja koiria. :)

1 kommentti:

Kati kirjoitti...

Onneksi olkoon! Nouto edistyy!!! :)