torstai 28. toukokuuta 2009

kielon kuulumiset ja ea-luento

kielon kanssa saatiin viime viikolla pentukurssilta kotiläksyksi luoksetuloharjoitukset. ollaankin nyt kunnostauduttu asiassa ja olen rohjennut ulkoiluttaa kieppulaa vapaana tässä lähistöllä olevilla kahdella pellolla ja omassa pihassa hiljaisempaan aikaan. kauas ei onneksi lähde ja tulee kutsuttaessa luo. hyvin olen malttanut päästää sen uudestaankin kun on tullut luo, enkä ottanut kiinni luoksetulosta.
tänään otettiin kielon kanssa lisäksi tehotreenit kontaktin hakemisesta. otin nakkia taskun täyteen ja lähdin sen kanssa kahdestaan pihalle. käveli todella hienosti vasemmalla puolella ja hyvin mielin sain palkita kun teki juuri niinkuin toivoin. malttoi kuitenkin tehdä tarpeensakin vaikka oli nakit mukana, eli on ilmeisesti sisäistänyt jo aika kivasti ulkoilun tarkoituksenkin.haki kontaktia tosi hyvin, katsoi silmiin eikä taskuun.

vatun kanssa käytiin tänään ensiapu-luennolla. luennolla käsiteltiin pitkälti perusasioita, mutta tuli siellä uuttakin, kuten elvytysohjeet. kaksi puhallusta ja 10-15 painallusta. puhalletaan vain nenään. tehtiin lisäksi koirille tassusiteet. voin kertoa, että ton kokoseen tassuun ei ole maailman helpoin tehtävä. vattu antoi kuitenkin hyvin tehdä sen, että vaikeus oli nyt kyllä ihan omistajan kömpelyyttä.
pihaan kun aluksi saavuttiin se oli aivan innoissaan, luuli, että mennään agilityyn. no, otettiin pari tokojuttua hallissa ennen luennon alkua niin sai siinä vähän touhuta.
vähän piti välillä muita luentolaisia komentaa jos joku tuli liian lähelle tai oli muuten vaan epäilyttävä, mutta aika mukavissa merkeissä sujui luento. kauheasti vattu tarjosi istumista ja maahanmenoa ja tapitti silmät suurena kokoajan edessä, että saisko nakkia, kiitos.

vatun selässä taitaa olla joku jumi. niin mä vähän veikkailinkin, että mammaloman päätteeksi voi jotain olla. ei mitään pahaa, koska se remuaa ja hyppii ja liikkuu ihan normaalisti, mutta joku pieni aristus siellä taitaa olla. täytyy soitella koirahierojalta aikaa. ei olla ennen käyty vaikka pitkään mua on se kiinnostanut. jos nyt saisi aikaiseksikin sitten oikeasti.

Ei kommentteja: