sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Koiramainen juhannus

En tykkää juhannuksesta. En sitten yhtään. Tänä vuonna päätin kaikottaa juhannusahdistuksen sopimalla sopivasti koiramaista touhua - ja se tepsi! Nyt ollaan jo sunnuntai-illassa, eikä hetkeäkään neljän vapaapäivän aikana ole juhannus harmittanut, päinvastoin.

Perjantain pyörätreeneistä kerroinkin jo aiemmin. Eilen lauantaina oli luvassa tapaaminen porukalla Pepe&Luka, Hilla&Naava ja mun sakki. Käytimme tapaamisen koirien vapaaseen leikkiin ja ryhmäkuvien ottamiseen. Vatusta otettiin yksityiskuvia lähestyvän syntymäpäivän kunniaksi. Leikkimässä olivat ensin Kielo, Hilla, Naava ja pojat. Kun tästä porukasta oli suurin energia saatu irrotettua pääsi Vattu touhuamaan poikien kanssa. Enemmän Vattua kyllä kiinnosti vastaanottaa rapsutuksia Pepen ja Lukan omistajalta, joka on varmasti yksi Vatun lempi-ihmisistä. Ollaanhan me asuttu naapureina ja käyty lukuisilla yhteislenkeillä. Kyllä Vattu Pepellekin hymyjä vilautteli, mutta ei ne enää samaan tapaan lähteneet leikkimään kuin kolme vuotta sitten, kun nämä kaksi olivat ylimpiä ystäviä. Ryhmäkuvia otettiin ensin koko porukasta miinus Vattu, sitten Vatun pentueesta ja viimeisenä Kielon pentueesta. Hiki tuli omistajilla! Mutta Hillan ja Naavan omistaja on niin taitava kuvaaja, että varmasti saimme muistoiksi taas jotain ihania kuvia. Olen niin onnekas, kun saan seurata kahta kasvattamaani pentuetta näin läheltä kokonaisuudessaan.

Tänään oli Chihuahua ry:n Satakunnan piirin agilityyn tutustumis -tapahtuma, jonka minä siis järjestin. Olin varautunut siihen, ettei kukaan tule, ihan vaan koska kyseessä oli juhannusviikonlopun sunnuntaiaamupäivä. Otin itse mukaan Kielon ja Vidan. Emme joutuneetkaan olemaan yksin vaan saimme seuraksemme lyhytkarvaisen chihuahuauroksen Onnin, joka on Kielon ja Vidan vanha tuttu. Onni sai paljon yksityisopetusta ja oppikin vaikka mitä 1,5h aikana, jonka yhdessä vietimme. Kielon kanssa otin hyppyä, putkea ja puomia. Mielettömän hyvin meni, ottaen huomioon, että Kielo on tehnyt agia oikeastaan lähinnä vain pentuna. Putkeen se suorastaan syöksyi! Osasi hakeutua sinne pelkästä sanallisesta käskystä kaukaakin. Tietysti me ollaan kotona otettu putkea joskus, mutta en todella tiennyt, että se on noin hyvin sillä hallussa ja että se on ihan putkihullu. Puomia ei arastanut yhtään ja hypyt sujuivat hyvin. Väkisinkin tuli mieleen, että pitäisikö sittenkin...

Chihutapahtuman jälkeen oli vuorossa Vidan agilityn alkeiskurssi. Tänään oli kolmas kerta. En ole aiemmista kerroista kirjoitellut, mutta niillä ollaan tehty hypyn, putken ja puomin alkeita. Tänään tehtiin samaa ja lisäksi ekaa kertaa keppejä. Vida oli tänään selkeästi rennompi kuin aiemmilla kerroilla, ilmeisesti Onnin kanssa kentällä hengailu ja Kielon läsnäolo auttoivat, niin kuin olin toivonutkin. Vida selvisi aika kivasti kahden hypyn hyppykuvioista ja putkikin meni jo paremmin. Puomi Vidalla on sujunut kokoajan ok. Toisista koirista se otti nyt selkeästi vähemmän häiriötä kuin aiemmilla kerroilla. Ihan hyvältä alkaa näyttää Vidan agiharrastuksen suhteen, jos kehityssuunta pysyy positiivisena.

Äsken kävimme vielä Vatun kanssa pyöräilemässä. Hyvin meni taas! :)

Ei kommentteja: