perjantai 22. kesäkuuta 2012

Pyöräillään!

Sain vihdoin varusteet kuntoon, joten voitiin aloittaa Vatun kanssa uusi kesäharrastus: pyöräily! Vattu ei ollut moksiskaan pyörästä, olen sitä joskus kyllä taluttanut pyörän vierellä, mutta siitä on muutama vuosi aikaa ja ovat olleet ihan satunnaisia kertoja.

Meidän pihasta lähtee autotie ja sivuissa peltoa, eli talutin autotieosuuden Vattu oikealla puolella. Tarpeidenteko hoidettiin myös ennen varsinaisen pyöräilyn aloittamista. Pyörätielle kun päästiin vapautin fleksin ja nousin satulaan. Sitten me lähdettiinkin mukavasti etenemään! Vattu köpötteli kivaa tahtia oikealla edessä, minä hitaasti takana. Välillä Vattu intoutui oikein juoksemaan, silloin ei auttanut kuin itsekin polkea kovaa!

Vattu pysähtyi muutamia kertoja haistelemaan, nousin silloin itse satulasta pois ja annoin rauhassa haistella ja merkata. Nousin satulaan takaisin heti kun Vattu jatkoi matkaa. Muutamia kertoja toki käskytin "Mennään!" kun oli menossa haistelemaan, etten aina pysähtynyt kun Vattu olisi merkkaamaan halunnut mennä. Tosi nopeasti se kyllä huomasi, että hölkkääminen on hauskempaa kuin haistelu ja meni pitkiä matkoja aivan suoraan juoksennellen vaan, olematta yhtään kiinnostunut mistään muusta. Ja voi miten häntä heilui!

Takaisintullessa talutin taas autotieosuuden, joka olikin hyvä loppujäähdyttely. Kyllä oli tyytyväisen näköinen pikkukoira! Tämä eka lenkki oli lyhyt, en halunnut aloittaa liian rajusti. Vielä kun on kovin lämmin päiväkin nyt. Ehkä tästä tulee meidän kesäiltojen ohjelmanumeromme.

Vidan kanssa olisi tarkoitus myös opetella pyöräilytouhua, mutta sen kanssa täytyy käyttää aikaa pohjakoulutukseen. Vatun kanssa pystyy hyödyntämään jo aiemmin opittuja käskytyksiä, mutta Vidalla sellaiset eivät ole tietenkään vielä samalla tavalla hallussa, kun elettyä elämää on takana vasta vähän päälle vuosi.

Ei kommentteja: