sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Tuurin näyttely

Kävimme eilen ensimmäistä kertaa neljän Villivadelman edustuksella näyttelyssä Tuurissa. Mukana itseltä Kaasi & Kielo ja toisen puolikkaan neljästä muodostivat Hilla & Naava. Ilmoitettuna siten toki myös kasvattajaluokka. Tuurissa tuomarina Marja Kosonen, josta minulla on aiemmista näyttelyistä hyviä kokemuksia. Marja antaa monipuoliset ja pitkät arvostelut. Odotin mielenkiinnolla mitä mieltä tuomari on Naavasta ja Hillasta. Hilla on kyllä käynyt näyttelyissä aiemminkin, mutta kaksi vuotta sitten, eli koira on kehittynyt monin tavoin niistä ajoista.

Ensimmäisenä vuorossa oli Kaasi. Kaasin häntä oli ylhäällä kun mentiin porukassa, mutta sitten laski enkä saanut sitä enää ylös. Tuomari rokotti siitä tällä kertaa voimakkaasti ja tiputti laatuarvosanan ERI->H. Seuraavana vuorossa oli Naava, joka esiintyi tosi kivasti varsinkin kun ottaa huomioon, että kyseessä oli ensimmäinen näyttely. Naava oli myös kovasti tuomarin mieleen, mutta koska purentavirhe on niin selkeä, sai Naavakin laatuarvosanaksi H:n. Kielo ja Naava olivat molemmat avoimessa luokassa ja tietysti perätysten. Ensin vuorossa Kielo, josta tuomari sanoi, että kaikki palaset kohdallaan, mutta turhan isokokoinen. Tulokseksi EH. Hilla esiintyi todella hienosti ja sai myös EH:n. Molemmat tytöt sijoittuivat luokassa, Kielo kolmanneksi ja Hilla neljänneksi.

Vaikka tulokset kuulostavat hieman latteilta, en voi kuitenkaan olla pettynyt, kun luen koirien saamia hienoja arvosteluja. Joskus tuomarin on pakko rokottaa jostain yksityiskohdasta, joka sitten näkyy laatuarvosanassa, mutta arvostelusta näkee sitten kokonaisuutta. Tässä koko porukan arvostelut:

Kaasi, JUN H
Hyvän kokoinen. Hyvät mittasuhteet. Kaunisilmeinen pää, mutta hieman pienet korvat. Hyvä purenta. Hyvä raajaluusto. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä runko. Esitetään hieman tuhdissa kunnossa. Oikeanlaatuinen karva. Liikkuu hyvällä sivuaskeleella. Tänään ei nosta häntäänsä.

Naava JUN H
Hyvä koko ja mittasuhteet. Hyvä raajaluusto. Hyvä rungon pyöreys. Hyvä kallo ja stoppi. Voimakas alapurenta. Oikeinasettuneet korvat. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvä karvanlaatu mutta tänään ei parhaassa kunnossa. Liikkuu hieman ahtaasti takaa ja leveästi edestä. Sivulta reippaat liikkeet. Hyvä luonne. Purenta määrää palkintosijan.

Kielo AVO EH 3
Kookas vahva narttu, jolla oikeat mittasuhteet. Hyväilmeinen pää. Hyvä stoppi. Hyvä purenta. Hyvä runko. Hyvä raajaluusto. Hyvä hännänkiinnitys. Hyvä karvanlaatu. Hyvä hännänkanto liikkeessä. Liikkuu hieman leveästi edestä ja köyristää selkää liikkeessä. Kaiken kaikkiaan antaa raskaan vaikutelman.

Hilla AVO EH 4
Kookas raskas narttu. Vahva pää. Hyvä stoppi, mutta kallo saisi olla täyttyneempi. Hyvä purenta. Hyvä runko. Vahva raajaluusto. Hyvä karvan laatu. Liikkuu hieman leveästi edestä. Kauniisti kannettu häntä liikkeessä. Hyvä luonne.

Ei kommentteja: