torstai 7. kesäkuuta 2012

Luoksetulon pysäytys

Eilisissä treeneissä tämä "pomminvarma" epäonnistui, joten tänään piti ottaa testi sitten kotosalla.
Meillä on aidattu piha, jonka takana oma tontti jatkuu vielä liki parikymmentä metriä. Nostin Vatun aitauksen ulkopuolelle ja mentiin sinne treenaamaan. Ekaa kertaa Vatun kanssa muuten siellä treeniä. Mukavaa häiriötä tuli kun naapuri rivitalon pihaan tuli kaksi autollista porukkaa meidän minitreenin alussa. Mutta pysyi paikallaistumisessa, ei lähtenyt. Vahvistin muutaman kerran paikallaistumista.
Odotin naapurit sisälle ennen kuin tein varsinaista luoksetulotreeniä. En halunnut ottaa riskiä, että kun kutsun luo niin lähteekin ihmisten luokse. Tietenkään niin ei saa tapahtua, mutta koska kierrokset olivat sen verran korkealla (olin juuri tullut kotiin jne) en halunnut ottaa tarpeetonta riskiä.

Kutsuin luokse ja pysäytin käsimerkillä. Pysähtyi kuin seinään. Niinkuin kuuluukin.
Vielä toinen kerta, meinasi ennakoida mutta sain jatkamaan juoksua ja sitten vasta pysäytys, pysähtyi heti.
Näiden perään teimme neljä normaalia luoksetuloa, eli koira sivulle asti.
Tuo toinen pysäytys oli aivan turha, sitä ei olisi kannattanut tehdä, yksi täydellinen suoritus riittää jutuissa, jotka koira jo osaa. Kyse kun ei silloin enää ole varsinaisesti treenistä vaan ennemminkin katselmuksesta.
En tiedä miksi eilen valui, ehkä häiriötä oli yksinkertaisesti liikaa tai sitten vaan auringon asento oli jotenkin pielessä.

Ei kommentteja: