keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Vatun treeni

Tänään oli taas sekamelskaryhmän ulkotreenien vuoro. Valitsin tällä kertaa mukaani Vatun.
Ensimmäisen harjoituksena otettiin liikkeestä maahanmeno ryhmässä. Eli kaikki riviin, samaan aikaan liikkeelle ja AVOn liikkeestä maahanmeno. Muuten hyvä, mutta annoin Vatulle käskyksi "maahan", vaikka sen liikkeestä maahan käsky on "alas". Istumaan se tietysti meni ja siitä sitten vasta maahan. Pysyy maassa ja pääsen taakse ja sivulle ongelmitta.
Joukkosähläämisen jälkeen otettiin yksittäin, meni vasta toisesta käskystä, ekasta jäi seisomaan.


Luoksetulon pysäytyksessä valui, mitä ei ole ennen tehnyt. Parin valuneen jälkeen totesin, että en edes yritä enää, koska koira tasan tarkkaan osaa muttei nyt jostain syystä tee. Koitetaan kotona pihalla loppuviikosta pienemmällä häiriöllä.

Seuraaminen sujui hyvin, hieno kontakti ja hyvä seuraamispaikka.
Kaukokäskyjen istu-seiso-istu onnistuu ok noin puolen metrin etäisyydeltä. Tätä kun jaksaisi treenata niin pääsisi varmaan paikkoin jo kauemmaskin.

AVOn käykokäskyt tehtiin rivissä. Vattu osasi täysin moitteettomasti, todella hienosti meni. Yksi ryhmäläisistä päätti ottaa hatkat ja hetkeksi menikin huomio sitten siihen ja Vattu selkeästi huolestui tilanteesta. Sen korvien liikkeestä huomaa, kun se on hieman varuillaan ja tuon episodin jälkeen se oli. Mutta jatkettiin normaalisti ja hyvin onnistui edelleen.

Tunnarille lähti todella innokkaasti, sitten vähän harhaantui reitiltä haistelemaan ruohonkorsia. Ohjasin takaisin tunnareille, haki oman ja palautti sen tiputtamatta. Jee, loistavaa!

Ruutu vaati namien viemisen ruutuun. Ei tosin olla sitä kotona treenailtukaan, että en ihmettele.

Lopuksi sai ottaa jotain omaa kivaa treeniä, treenailtiin Vatun kanssa pätkät koiratanssiseuraamista käännöksineen, hyvin onnistui.

Ei kommentteja: