keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Alkuviikon puuhasteluja

Vedän maanantaisin pentukurssia Kontaktikoirilla ja olen aina välillä ottanut jonkun omista koirista mukaan ja treenaillut vähän hallilla ennen ryhmäläisten tuloa. Tänä maanantaina valitsin mukaani Vatun, jonka kanssa piti tarkistella pitkien seuraamiskaavioiden kuntoa. Seuraaminen oli todella tarkkaa ja innokasta, olin todella tyytyväinen. Otin vielä kotona etupihan asvalttiosuudella muutaman seuraamispätkän vapaana ja hienosti onnistui siinäkin.

Ilmoitin Vidan maanantaina tokokurssille, joten kun olin vienyt Vatun kotiin niin nappasin sitten Vidan tilalle ja painuttiin takaisin pihalle. Keli kun oli aivan loistava ulkotreenille. Otin Vidan kanssa paikallaistumista, luoksetuloa, seuraamista ja maahanmenoa. Paikallaistuminen ja luoksetulo sujuivat tosi hyvin, seuraaminen aika jees, mutta maahanmeno vaatii edelleen voimakkaan käsimerkin. Sitä täytyy kyllä tehotreenata, koska paikallamakuutakin pitäisi ehdottomasti saada jo rakennettua. Onneksi paikallaistuminen sentään on tosiaan todella hyvällä mallilla.

Eilen tiistaina oli ohjelmassa chihujen yhteislenkki Kirjurinluodossa. Sinne valitsin mukaan Kielon, koska yhdistin Porin reissuun myös vanhempieni luona vierailun. Kielo nautti kovasti sekä lenkistä että kyläilystä. Äitini huomautti, että Kielostakin on tullut aikuinen, kun se viihtyy nykyään todella pitkiä aikoja sylissä. Nuorempana se malttoi olla pienen hassun hetken ja sitten piti taas touhuta muuta. Eilen Kielo loikoili äitini sylissä tunnin, pari kertaa vaan asentoa vaihtaen.

Ei kommentteja: