sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Rauma Kr, tuomari Yolanda Nagler-Magal

Tänään vietettiin lämmin mutta tuulinen näyttelypäivä kotinurkilla Raumalla. Hain Raidan jo perjantaina hoitoon ja treenailtiin vähän vuoden ensimmäistä yhteistä koitosta varten.

Ensin kehässä oli Kaasi, jolle kyseessä oli vuoden toinen näyttely. Kaasi oli maassa ihan jees ja vaikka häntä ei oikein noussutkaan niin tuomari totesi, että "I except the tail". Jostain syystä sitten kuitenkin pöydällä oli selkeitä vaikeuksia. Kaasi kyllä seisoi ihan ok ja selkälinja pysyi hyvänä jne, mutta huomasin, että se selkeästi olisi halunnut pois tilanteesta. En tiedä häiritsisikö sitä kova tuuli, joka paukutti arvostelutelttaa ja heilutti pöytää, mutta joku siinä selkeästi oli, että se ei ollut normaalin rento pöydällä. Tuomari asiaa kovasti voivotteli kun muuten tykkäsi Kaasista todella paljon, mutta minkäs teet. Tottakai esiintyminen saa vaikuttaa arvosanaan.

Villivadelman Autumn Song "Kaasi" AVO EH:
Rotutyypillinen. Tarvitsee enemmän kehätottumusta. Ihastuttava pää, hyvä kallo ja kuono. Oikeinasettuneet korvat. Hyvä kaula. Hyvä rintakehä. Suora ylälinja. Valitettavasti ei nosta häntäänsä, arastelee kehätilannetta. Hyvät takakulmaukset. Liikkeissä voisi olla enemmän draivia. Hyvä turkki ja turkinlaatu. Ihana koira, mutta tarvitsee harjoitusta.

Raita oli ekaa kertaa nuorissa. Esiintyi reippaasti ja pöydällä oli kuin pieni reipas patsas. Oli oikein edukseen ja olin todella tyytyväinen.

Villivadelman You Love Us "Raita" NUO ERI 2:
Rotutyypillinen. Oikeanlainen pää. Omenakallo. Hyvä stoppi. Hyvinasettuneet korvat. Saksipurenta. Hyvä kaula. Lähes suora ylälinja. Oikea hännänkiinnitys. Hyvät takakulmaukset. Hyvä rintakehä ja eturinta. Hyvät liikkeet.


Nuorten luokan voittaja ei saanut SA:ta, joten emme tietysti me kakkosetkaan. Tuomari ei perustellut päätöstä, mutta tyytyväisiä ollaan ehdottomasti tähänkin tulokseen!

Ei kommentteja: