keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Alkuviikon treenejä

Maanantaina oli Vidan tokokurssin kolmas kerta. Toisesta kerrasta en naputellut mitään, koska olimme tunnilta tolkuttoman myöhässä, emmekä ehtineet kunnolla osallistumaan harjoituksiin.
Nyt kolmannella kerralla teimme ensin hyppyä. Otin Vidan perusasentoon, annoin hyppykäskyn ilman mitään apuja ja kappas - sehän hyppäsi. Eli muistissa oli, vaikkei olla hetkeen tehty. Otin neljä toistoa, kaikissa hyvä hyppy yli, parissa hyvä seisomaan pysäytys. Kaksi kertaa lähti metrin verran poispäin hyppyesteestä, kunnes kääntyi ja tuli seisomaan esteelle. En vielä yrittänyt mennä vierelle, koska seisominen vaatii vielä lisätreeniä.

Toisena harjoituksena otettiin seuraamiskaaviota hihnan kanssa. Aivot menivät ihan jumiin kun piti olla hihna kädessä. En muista olenko treenannut Vidan kanssa kertaakaan tokoseuraamista hihnan kanssa (hups). Nyt siis hihna mukaan touhuihin. Vida oli nyt jo hyvinkin rento treenitilanteessa ja sai muutaman intohepulin harjoituksen aikana, eli ihan nappiin ei mennyt, mutta hyviä pätkiä kyllä saatiin tehtyä. Käännökset ja perusasennot on aika jees.

Tokotreenin jälkeen lähdettiin Vidan kanssa agikentälle, jossa vedin agilityn alkeiskurssin ekan tunnin. Tunnin jälkeen Vida pääsi vähän agiliitämään, otettiin puomia ja putkea. Hyvin meni molemmat; hyvä vauhti ja kontaktillepysähdys puomilla, putkeenmenoa ei empinyt vaan meni lujaa.

Eilen treenailtiin omalla pihapläntillä. Vidan kanssa seuraamista (taas ilman hihnaa, hups), paikallaistumista ja luoksetuloa. Vatun kanssa otin liikkeestä maahan, liikkeestä seiso, liikkeestä istu, luoksetulo, luoksetulon pysäytys, kaukokäskyt, paikallamakuu ja myös erilaisia variaatioita näistä, liikkeitä sekottaen, jotta pysyy mielenkiinto ja tarkkaavaisuus yllä.


Ei kommentteja: